Se va mai impiedica norocul la loto 6/49 si in 27.01.2008?

     Loteria Română a găsit reţeta succesului cu loto 6/49: impozite repetate pe marile speranţe.

     În anul 2006, românii au jucat la loto 6 din 49 aproximativ 46 de milioane de euro. Asta chiar din spusele responsabililor de la Loteria Română. Dar ştim că, deşi s-a jucat pe teritoriul României, nu numai românii au fost cei care au plătit impozit pe speranţă ci şi persoanele care locuiesc la graniţe, în ţările vecine. În 2007, în luna Octombrie, atrăgeam atenţia în cadrul unei emisiuni TV asupra faptului că, în condiţiile unor mari premii la loto, apar noi categorii de jucători: persoanele care joacă rar şi foarte rar, persoane care nu au mai jucat la loto, persoane care locuiesc în ţările vecine. Şi asta indiferent de statutul social! Investitorii prezenţi atunci la emisiune s-au grabit să mă învinuiască de faptul că, prin punerea în aplicare a unui asemenea plan de afaceri, aş dori să scot sume uriaşe de bani din ţară.

      Dar să vedem ce s-a întâmplat în 2007!

     În condiţiile în care fiecare săptămână cu premii loto de aproximativ 10 milioane de euro aduce C.N.L.R. încasări de 5-8 milioane de euro, un calcul simplu arată că, în doar două luni cu reporturi mari la Loto 6/49, Loteria Română a încasat cât în întregul an 2006! Nu ştim dacă Loteria împiedică sau nu norocul – asa cum se tot vorbeste – dar îi convin de minune reportările marilor premii, cozile de la agenţiile loto devenind ceva obişnuit. Mă întreb doar, cât va mai trece până investitorii vor înţelege potenţialul si profitabilitatea unei afaceri de tip interlottery brokerage (brokeraj interloterie), despre care vorbesc de aproape un an? Până acum, investitori ca George Copos, Radu Tudorache, Cristina Bâtlan, György Bába, Arpad Paszkany au preferat să stea cuminţi şi să nu dea curs planului de afaceri propus. Iată că există şi români care nu mai vor bani! Nici chiar milioane de euro pe săptămână.

4 Responses to “Se va mai impiedica norocul la loto 6/49 si in 27.01.2008?”

 1. gabriel danilov Says:

  asa vreau sa te vad! tare! sa-i disperi! daca iti doresti ceva cu adevarat tot universul conlucreaza cu tine! ps. in toate pozele, ipostazele sa zambesti!

 2. Concediaza-ti seful! Says:

  interesanta idee, ma mir sincer de obtuzitatea investitorilor

  dar ma mira si degajarea cu care ti-ai expus ideea public, nu ti-e teama ca o fura cineva? poate chiar unul din investitorii care te-au refuzat deja?

  anyway, imediat ce fac primul milion $, o sa cantaresc atent oportunitatea de a demara aceasta afacere :)

  succes :)

  PS: ce numesti tu `impozit pe speranta`, eu numesc `taxa pe prostie` :D

 3. Octav Says:

  Stefan, cine o va pune in practica fara mine trebuie sa fie constient ca nu va ajunge la viziunea pe care am impartasit-o in emisiune si in planul de afaceri. Aici nu este nevoie numai de bani! Cine va evita sa ma co-opteze crezand ca va castiga neimpartind cu nimeni (procentul pe care il cer eu este destul de mic!!) va castiga mult mai putin decat este posibil, deci – in definitiv – are mult de pierdut.
  De ce sa fure o idee pentru a o realiza incomplet cand poate sa o castige si sa ma castige si pe mine investind in ea, fiind cinstit si obtinand totul?
  In plus, mai devreme sau mai tarziu, voi fi si eu pe piata cu afacerea respectiva. Stiind toate detaliile afacerii, cred ca am niste avantaje pe care eventualii concurenti n-ar trebui sa le ignore. N-o sa aiba strategie atat de buna ca a mea (nici de pozitionare, nici de dezvoltare, nici de comunicare), ceea ce este esential pentru un mare succes.

 4. Concediaza-ti seful! Says:

  Ai dreptate, Octav

  eu sigur nu as vrea sa iti fiu concurent in aceasta afacere :)

  succes :)

Leave a Reply