Alexandru Ghildus ne incanta ochii cu sculpturi in sticla

    In week-end, langa BCU (Biblioteca Central-Universitara), am reusit sa fotografiez la intrarea in Galeria de Arta “Galateca” o lucrare care mi-a placut in mod deosebit si pe care o remarcasem cu aproximativ o luna in urma. Lucrarea se numeste “Cuibul Pasarii Sfera” si apartine artistului si designerului Alexandru Ghildus.

    Este mai bine sa lasam imaginile sa vorbeasca dar indicat ar fi ca lucrarea sa fie admirata pe viu. Alte fotografii ale lucrarii nici nu exista pe Internet. Este vorba despre un copac batran, in miniatura (insa destul de inalt, cca 60 de cm), construit din sticla translucida (cioburi si fasii), de o executie care mi se pare de-a dreptul extraordinara, si care are pe una dintre ramuri un cuib cu o sfera slefuita, transparenta.

Alexandru Ghildus - Cuibul Pasarii SferaAlexandru Ghildus - Cuibul Pasarii Sfera - se poate observa si sferaAlexandru Ghildus - Cuibul Pasarii Sfera - sfera se afla in stanga

    E posibil ca lucrarea sa poata fi si achizitionata dar nu cunosc detalii despre acest aspect; in orice caz – daca acest lucru ar fi posibil – probabil ca si pretul este pe masura muncii si a executiei extraordinare. Mai multe opere ale maestrului Alexandru Ghildus am gasit la adresa http://www.ghildush.com/portfolio.htm.

    Daca v-a placut vreun articol postat, doar pana pe 27 Februarie inclusiv mai puteti vota pe www.roblogfest.ro blogul www.octavdafinoiu.ro la sectiunea “Popular” – categoriile “Cel mai bun blog personal”, “Cel mai bun blog nou (aparut in 2007)”, “Cel mai bine scris blog”, “Cel mai bun blog”. Atentie! Numele blogului este “Communication and intelligence in action!”. Este mai usor sa-l gasiti dupa nume decat dupa URL. Pentru a vota, este necesar sa va creati un cont pe Roblogfest. Dupa ce l-ati identificat in lista de bloguri participante la concurs pentru fiecare categorie, bifati butonul mov ce se afla imediat in stanga numelui si apoi mergeti in josul paginii pentru a salva optiunea! Veti proceda la fel pentru fiecare categorie.

Leave a Reply