“Cuvintele atrag realul!” …cat de frumos spus!

    Cu cateva minute mai inainte, in timp ce faceam putin surfing (pe net bineinteles:) ), am gasit ceea ce – de departe – imi apare ca fiind cea mai de efect pozitionare in materie de bloguri. Apartine Dnei profesoare Diana Cismaru de la SNSPA. Pe blogul dansei apare scris “Cuvintele atrag realul”! Ar putea fi slogan, sau – la fel de bine – semnatura, insa este deosebit de bine ales si – mai ales – adevarat.

   In clipa in care am citit, inima mi-a tremurat de bucurie si de tristete in acelasi timp! De bucurie pentru ca nu poti sa ramai rece cand citesti asa ceva (ma refer macar la aceia care au studiat comunicare sau cocheteaza cu domeniul si au o perspectiva serioasa si de profunzime asupra domeniului) si intelegi ca autorul a reusit sa surprinda esenta in nu mai mult de trei cuvinte… si inca esenta unui fenomen atat de complex. De tristete pentru ca speram sa nu fie altcineva care sa spuna lucrurilor pe nume intr-un mod atat de frumos. :) Desigur, pretentia era exagerata; in primul rand, cunoasterea este accesibila tuturor si nici nu ar trebui sa fie altfel, nu mai pun la socoteala faptul ca este vorba despre unul dintre profesorii prin preajma carora am invatat la Masterul de Comunicare si Relatii Publice. In al doilea rand, pentru ca nu pot sa-mi pun amprenta – si pana la urma nimeni nu o poate face – asupra unui fenomen care exista de cand lumea (a se citi “oamenii”) si care a fost aprofundat de minti stralucite ale umanitatii, chiar daca relativ recent. Iar in al treilea rand,  cu ceva timp in urma, cel care a surprins aceasta esenta intr-un mod asa de placut a fost Nichita.

    Anyway, in scurt timp o sa apara si prima mea carte (mai depind doar de o suma de bani) si acolo va fi explicat (cu ajutorul unor modele originale si bazate mai ales pe imbinari intre fizica si programare neuro-lingvistica) fenomenul prin care imaginile mentale, exprimate in cuvinte, creeaza si re-creeaza realitatea si cum aceleasi cuvinte modeleaza imaginile mentale ale celor care le percep si le inteleg. Din fericire, sau din pacate, cartea va aparea in limba engleza. Cateva dintre principii pot fi gasite in postarile mele referitoare la reprezentari si la Teoria schimbarii.

    Da! Cuvintele genereaza realitatea! Acea realitate pe care o comunica! Asta inseamna ca avem niste responsabilitati atat fata de noi insine cat si fata de cei din jurul nostru si chiar fata de intreaga societate! Asadar, sa comunicam responsabil!! A propos, pregatesc o prezentare in care una dintre idei este aceea ca fericirea noastra depinde de comunicare. In ce masura?? Cel putin 80% zic eu! Poate sa fie si mai mult…

5 Responses to ““Cuvintele atrag realul!” …cat de frumos spus!”

 1. elena Says:

  Buna Octav,am trecut si eu pe la tine,mi-a placut si sigur am sa revin!Si daca vrei sa afli cum te-am gasit iti voi spune ‘Empower’.Am citit articolul”Vocile”.Minunat !

 2. Octav Says:

  Sarut mainile, Elena!
  Ma bucur mult ca ti-a placut “Vocile”. Iti recomand si “Never seen before!”, in caz ca nu l-ai citit inca.

 3. ada Says:

  Fraiere, “sloganul” nu e al faimoasei/celebra la ea in baie profesoare!!! Daca ai citi mai mult, poate ai reusi sa nu te faci de ras!

 4. Octav Says:

  Ada, cuvintele respective ii apartin lui Nichita Stanescu. …cuvintul scris ii parea mort, cel rostit atragea realul.
  Totusi, eu ma refeream la faptul ca profesoara le foloseste pentru a se pozitiona superb in blogosfera si nu numai aici. Dansa a facut o alegere foarte buna. Nu era obligatoriu sa fie chiar propriile-i cuvinte!
  Atunci cand ma refer la “pozitionare”, “slogan” si “semnatura”, folosesc respectivii termeni cu intelesul lor din marketing si PR.

 5. Aliexpress Romania Says:

  Buna. Am ajuns pe pagina ta si am remarcat ca este
  foarte valoroasa si are lucruri utile. Permite-mi sa propun si eu despre un magazin online cu
  lucruri foarte ieftine: Aliexpress Romania.
  Cred ca stiai de el. Spor in continuare.

Leave a Reply