Ora Pamantului – ceasul al doisprezecelea al constiintei

     Sambata – 29.03.2008, ora 20.00, este momentul in care fiecare dintre noi, alaturi de alte zeci de milioane de oameni de pe Glob, poate intra in istorie. Este un moment de o importanta critica in care oamenii trag un semnal de alarma fata de incalzirea globala, un moment de intorsatura in aceasta chestiune, clipa in care incepe un exercitiu obligatoriu de responsabilitate. Obligatoriu pentru toti, fara exceptie.

     Fericiti sau nefericiti, bogati sau saraci, sanatosi sau bolnavi, parinti sau copii, personalitati sau oameni obisnuiti, oraseni sau sateni, indiferent de varsta, de religie, de sex sau de nationalitate, avem responsabilitatea coplesitoare a unui vot capital: acela de a spune raspicat “Nu!” poluarii, “Nu!” incalzirii globale si efectului de sera, “Nu!” oricaror activitati distructive! In acest moment vom fi cu totii egali si la fel de importanti, vom fi parte a unui lucru grandios – cum poate nu a mai existat in istoria umanitatii.

     Pretul este obligatoriu si – mai devreme sau mai tarziu – vom plati cu totii pentru ceea ce facem in mod iresponsabil de 50-60 de ani! Iar nepasarea costa Viata! Viata fiecarei fiinte, a persoanelor dragi si a urmasilor lor, a tuturor celor dintre mine – cel care am scris si tine – cel ce citesti, a tuturor celorlalti, a atator animale frumoase si nevinovate, a tuturor fiintelor vii, a plantelor, a florilor, a arborilor. Pentru ca viata pe Pamant a ajuns sa depinda de fiecare dintre noi! Sambata, 29.03.2008, primul lucru pe care ar trebui sa-l facem dupa ce ne trezim este sa mergem in fata oglinzii si sa spunem: “Multumesc pentru o noua zi din viata mea! Multumesc pentru privilegiul de a trai pe o planeta atat de minunata! Multumesc pentru ocazia de a intra in istorie! Pentru ca astazi sunt eroul vietii mele, astazi sunt eroul tarii mele, astazi sunt eroul planetei mele! Ma angajez ca de acum inainte, in fiecare zi a vietii mele, sa traiesc responsabil fata de natura din care sunt o picatura!”.

     Trebuie sa intelegem ca menirea noastra pe aceasta planeta nu este aceea de a distruge, de a O distruge; trebuie sa intelegem ca avem obligatia de a o pretui si de a o pastra, de a o inconjura cu toata grija de care suntem capabili pentru a o putea transmite in conditii bune generatiilor viitoare astfel incat si pentru ele viata sa fie un dar de care sa se bucure si nu o povara! In definitiv, Planeta noastra ne reprezinta pe noi. Nu cred ca vrem sa intram in Istoria Universului ca fiind “civilizatia care a distrus Planeta Albastra”! Cred cu convingere ca avem un fond bun, ca avem Constiinta, ca avem capacitatea de a trece peste toate problemele pentru a crea – alaturi de alte zeci de milioane de oameni din 24 dintre cele mai mari orase ale lumii – un zid de neclintit in lupta impotriva nepasarii fata de Natura, a nepasarii fata de insasi mediul in care traim. Pentru o ora din viata noastra, pentru o clipa din viata Planetei, putem fi uniti, putem fi puternici, putem fi buni, putem fi magnifici, putem fi intelepti si responsabili, putem sa ne respectam, putem sa facem cel mai important lucru care se asteapta de la noi – cel mai important lucru pe care l-am facut vreodata! Haideti sa spunem “Da!” vietii! Haideti sa punem Romania pe harta responsabilitatii!

     Ultima saptamana, orele in care am lucrat la proiectul OraPamantului.ro, a fost perioada cea mai importanta din viata mea, perioada in care am aflat un lucru extrem de important: Pamantul se afla in cel mai sufocant moment din ultimii 650.000 de ani! La 29 Martie 2008, ora 20.00, il voi lasa sa respire! Macar pentru o ora. Voi stinge lumina si voi scoate totul din priza. A mai ramas exact o saptamana.

One Response to “Ora Pamantului – ceasul al doisprezecelea al constiintei”

  1. Sabrina Says:

    Youre thus awe-inspiring, man! I cant deem I missed this blog for acrndciogly slow. Its just enormous ram each and every one on all sides. Your design, man too amazing! I cant remain to recite what youve got subsequently. I adore the lot that youre saying and want added, more, MORE! Keep this positive, man! Its immediately excessively good.

Leave a Reply