Cum am petrecut Ora Pamantului 2008

    Initial (acum o saptamana) planuiam ca Sambata - 29.03.2008, la ora 20.00, am sa ies pentru o ora in parc (bineinteles, dupa ce am deconectat de la priza echipamentele electronice) si am sa ma gandesc la cum pot sa traiesc mai frumos, mai sanatos si in armonie cu mediul.
     Insa ieri, pe la ora 15.30, planul s-a schimbat. Si, avand in vedere impactul actiunii personale, totul a iesit pana la urma mai bine. La ora 20.00 abia ajungeam in centrul orasului venind de la interviul de la Antena 3. M-am intalnit cu un prieten si am discutat jumatate de ora despre actiunea Ora Pamantului si despre proiectul www.orapamantului.ro. Apoi am plecat sa fotografiem cladirea Operei Nationale Bucuresti.
     Marturisesc ca ma gandeam ca nu cumva sa am parte de o surpriza si sa gasesc Opera luminata, dupa ce obtinusem cuvantul Conducerii! Dar a fost totul in regula. Toate luminile de pe cladire erau stinse, mai mult, si majoritatea covarsitoare a luminilor din interior erau stinse. O sa punem imediat si poze pe www.orapamantului.ro
     Domnul Florea, care se ocupa de intretinerea cladirii, mi-a si povestit ca s-a actionat cu o precizie nemteasca. Desi primise si sarcini scrise in ce priveste masura de stingere a luminilor exterioare si stia foarte bine ce are de facut, la ora 19.59, prin statie, seful a insistat sa se stinga imediat tot ce se poate stinge – atat in exterior cat si in interior. Chiar daca mai era un minut. Asa ca Opera, care – mai ales in interior - imi pare o desfatare a luminii si formelor, s-a cufundat in intuneric cu un minut mai devreme. Chiar si spectatorii au avut ceva dificultati la iesire! La ora 20.15 – 20.20 s-a iesit din sala de spectacol cam pe bajbaite.
     Multumesc din suflet si pe aceasta cale Dnei Ana Cozma de la Departamentul de Imagine si Comunicare si Domnului Director Catalin Ionescu.
     Poate in 2009 vom avea si alti parteneri importanti la Ora Pamantului. …de exemplu Primaria Bucuresti, care detine luminile din parcul aflat in fata Operei :)

Si sa nu uit! Am observat un lucru pe care merita sa-l luam in serios. In interviul tv (care a durat doar 8 minute) am mentionat numele proiectului: “orapamantului.ro”. Seara am avut ocazia sa vad efectul. O persoana din 4 care au dat cautare pe Internet, au cautat pe Google exact asa, desi m-as fi asteptat ca toti sa caute doar “ora pamantului”! Puterea de sugestie a televiziunii este fantastica! Nu mai spun de faptul ca, de la ora 18.30 pana la ora 22.30, numarul voturilor cu “Da!” a crescut cu cca 1600, adica aproximativ 75%.

One Response to “Cum am petrecut Ora Pamantului 2008”

  1. yoana Says:

    eu am stat in pat si chiar m-am uitat la vecinii de cartier sa vad daca isi sting luminile dar am ramas dezamagita…ffff putini au facut asta.

Leave a Reply