“Double slit experiment” sau cum functioneaza Universul

    Tocmai ma pregateam sa-i trimit lui Ionut Ciurea primul articol pentru empower.ro cand am dat peste un articol super. Daniela David ne povesteste despre experienta interesanta pe care a avut-o la seminarul cu Brian Tracy. Am vrut sa adaug ceva si, scriind comentariul, mi-am dat seama ca nu am reusit sa vorbesc pe site-ul meu despre “double-slit experiment”.

Vorbeam anterior despre faptul ca oamenii actioneaza prin prisma reprezentarilor lor. Imaginile mentale tind sa devina realitate. Este oare important acest lucru? Bineinteles! Daca vrem sa reusim ceva anume, este esential sa pastram permanent in minte (sau cat mai mult timp posibil)  imaginea acelui lucru realizat. Atat constient cat si inconstient, imaginea respectiva si trairile asociate ei ne vor directiona actiunile catre succes. In final, lucrul respectiv va deveni realitate. Este un fel de “amintire din viitor” care prinde treptat forma.

Cum se intampla asta? Simplu! Inainte de toate, ASA FUNCTIONEAZA UNIVERSUL! Prin simplul fapt de a observa o posibilitate, de a o sonda mental si de a o intoarce pe toate fetele, constiinta modeleaza realitatea. Trebuie doar sa avem grija ce imagine pastram in minte si daca ea coiencide cu ceea ce ne dorim. Pentru ca (si aici Daniela a folosit o metafora fantastica!) WYSIWYG! Adica What You See Is What You Get! Lucrul acesta este foarte bine explicat in documentarul “What The Bleep Do We Know?” din care, mai jos, se poate urmari ceea ce in fizica cuantica poarta numele de “ experimentul peretelui cu doua fante” (sau “double slit experiment”).

 

2 Responses to ““Double slit experiment” sau cum functioneaza Universul”

 1. Concediaza-ti seful! Says:

  suuper tare, suuper interesant

  acum inteleg de ce tot ce ne invata Wallace D. Wattles si Napoleon Hill este perfect adevarat

  :) :) :)

 2. fabw Says:

  Da, minunat.

  Vazusem acest filmuletz mai demutl si am ramas la fel de uimit ca acum.

  Nu stiu daca vom putea explica toate aceste fenomene prea curand, dar ne arata inca o data cat de ingenios a fost creat totul din jurul nostru.

Leave a Reply