Seara cu totul speciala la Muzeul National de Arta al Romaniei

     Am vrut sa profit de Noaptea Muzeelor asa ca am ales sa vizitez Muzeul National de Arta al Romaniei. Aseara pe la ora 20.00 intram in muzeu iar pe la 22.30 ieseam …incantat. Am reusit sa vad Galeria de Arta Europeana si mi-au ramas in memorie cateva tablouri din cadrul scolilor italiana, flamanda si neerlandeza. Daca la intrare era doar aglomerat, atunci cand am iesit cred ca asteptau cca 1500 de oameni. Nu le-a parut rau insa pentru ca au putut urmari un spectacol frumos cu mimi, muzica si lumini. Lumea era parca fermecata.

Unii au fost atat de impresionati de melodii incat il cautau pe Sorin de la sunet sa le spuna cum se numesc. :) Am fost norocos sa aflu! Asa am descoperit si o melodie a lui Nikonn (Fragile). Poate fi ascultata aici, alaturi de alte piese bune ale artistului (- Inside, Sunday):

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=106995487

Recomand cu caldura o vizita la muzeu! Cele doua sali ale scarilor din galeria Europeana sunt de-a dreptul maiestuoase, coplesitoare. M-a mai impresionat in mod deosebit si rama tabloului lui Tintoretto – Portretul lui Marcantonio Barbaro. Desi se observa si in fotografia prezentata pe site-ul MNAR, in realitate detaliile ei iti taie rasuflarea.  

Tintoretto - Portretul lui Marcantonio Barbaro

2 Responses to “Seara cu totul speciala la Muzeul National de Arta al Romaniei”

  1. claudiu Says:

    Eu am fost unul dintre aceia care am fost sa intreb de melodie. E superba melodia. Si ca si seara la muzeul de arta a fost alceva ptr Romania. Si cele 2 fete care au facut mima au facut un spectacol senzational.
    Chiar mai avem nevoie si de asfel de spectacole.
    a fost prima oara de cand sunt in Bucuresti cand am simtit alfel.

  2. Octav Says:

    Da, Claudiu! Avem nevoie de asa ceva! A fost, intr-adevar, minunat. Am inteles ca si in week-end-ul care tocmai a trecut s-a desfasurat o actiune de acelasi gen, de data aceasta cu galeriile de arta. Eu nu am mai apucat sa merg dar ma bucura faptul ca au luat exemplul muzeelor.

Leave a Reply