Exercitii de profiling

    Cu ceva timp in urma, primisem un e-mail pe www.orapamantului.ro de la Lucian Cuibus (A propos, merita sa-i vedeti cel putin galeria foto!) ca sprijina proiectul. Evident, trebuia sa-l trecem la pagina de sustinatori, dar am vrut sa vad intai site-ul lui. Asa am ajuns si pe pagina in care spunea despre el si am aflat ca unul dintre filmele lui preferate este Mind Hunters.

Ei bine, filmul ne descrie intamplarile de pe o insula pustie unde o echipa de profileri criminalisti fusese trimisa pentru antrenamente (si iar deschid o paranteza aici: in latina, mens, -tis = “minte”, de unde putem sa tragem concluzia ca un antrenament este – inainte de toate – un exercitiu al mintii!). Este foarte bun filmul si, daca aveti ocazia, vi-l recomand. Astazi mi-am adus aminte de el pentru ca, asteptand sa intru la sedinta de judecata de la Registrul Comertului Bucuresti, m-am pomenit ca fac profilul unei domnisoare. :) …exact cum faceau profilerii din film si cum obisnuiam sa fac si eu cand eram prin liceu (si invatam mai mult :) ).

Chiar ar fi interesant sa facem asta macar o data pe saptamana, numai ca trebuie sa gasesc o solutie pentru a face rost, periodic, de materiale video cu subiecti pe care sa-i supunem analizei. Poate ca ar merge si pe Empower asa ceva…

Leave a Reply