Ora Pamantului 2009

Cu oarecare intarziere, reusesc sa scriu si pe site-ul meu despre aceasta campanie care mi-a facut pline ultimele saptamani.

Fata de ce s-a intamplat in 2008, actiunile si impactul din acest an vor fi cu mult, mult mai ample. Salut cu aceasta ocazie si dezmortirea – sa zic asa – WWF Romania. Mare pacat, totusi, de unele fault-uri pe care le-am primit din aceasta directie pe diferite canale mai mult sau mai putin oficiale. :( Asta in conditiile in care nu se poate pune problema concurentei in asemenea chestiuni de interes social si in conditiile in care ne-am promis colaborarea.

Cred ca, in timp, se va schimba si perceptia sectorului ONG asupra actiunilorde tip CSR (pentru ca am senzatia ca este vorba despre ceva general). O companie care investeste eforturi  – personal, logistica, bani, timp -  in interesul comunitatii, sau al societatii in general, cu siguranta ca nu este o organizatie de impostori. UN ONG NU POATE FI MAI INDREPTATIT DECAT O ALTA ORGANIZATIE SA ACTIONEZE IN INTERES SOCIAL. Ambele au aceasta datorie! Luminita, Ioana, Ioana, sper ca veti reusi sa intelegeti ca nu este suspect sa te implici ca sa schimbi lumea in bine si ca nu este prea frumos sa distorsionezi realitatea doar pentru ca esti singur cu factorul de decizie.

Trecand peste biluta neagra, sunt convins ca WWF Romania va “misca” destul de bine lucrurile, atat in teren cat si in media. Am vazut comunicatul lor de presa si, pe langa Bucuresti, sunt anuntate activitati in Timişoara, Iaşi, Braşov, Botoşani, Cluj-Napoca şi Tulcea. La asta o sa mai adaugam si noi! :)

Pe 28 Martie 2009, intre orele 20.30-21.30, nu uitati sa stingeti luminile care nu va afecteaza activitatea si sa decuplati echipamentele electronice aflate in stand-by!

Mai multe detalii pe www.orapamantului.ro

2 Responses to “Ora Pamantului 2009”

  1. Flavia Says:

    Trebuie sa ne trezim si sa constientizam faptul ca aceasta planeta nu ne va mai tolera mult timp, daca continuam sa-i facem atat de mult rau. Pamantul are capacitatea de regenerare, in schimb noi suntem doar o etapa din istoria acestei planete frumoase. Facand un “efort” minim, vom obtine un efect maxim, daca ne unim fortele. Trebuie sa dam dovada de responsabilitate sau macar de bun simt, sa reciclam si sa diminuam consumul energiei.

  2. Octav Says:

    Da, Flavia!
    Nu suntem decat “chiriasi” pe aceasta planeta.

Leave a Reply