Site-ul GSP hackuit – Gazeta Sporturilor se autoflageleaza pentru trafic

Site-ul Gazetei Sporturilor a fost atacat de hackeri

Am aflat in urma cu 10 minute ca site-ul GSP a fost hackuit. Am intrat.

Te intampina un mesaj scris cu flacari: GSP hacked!

Mai jos, aflam ca site-ul a fost atacat pentru ca “este principala sursa de informare a microbistilor romani”! :)

Gazeta Sporturilor - site hackuit. GSP hacked

Imi cam miroase a campanie desteapta de comunicare! Asta dupa ce, aseara, singurul titlu care mi-a atras atentia din folderul Spam al mail-ului meu de pe Yahoo  a fost cel al Gazetei Sporturilor: “Cine-s autorii mesajului anonim?” E-mail-ul a facut parte din etapa de teasing. Dupa cum se poate observa, a fost si singurul pe care l-am deschis (l-am si pastrat pentru a-l putea folosi ca exemplu!). Erau chiar mai multe mesaje de la GSP, dar le-am sters.

Titlul e-mail-ului: “Cine-s autorii mesajului anonim?” Sender: Gazeta Sorturilor”

Revenim la site-ul GSP. Privim title page: “Noua ne pasa de sport. Poate prea mult!”

Site-ul Gazetei Sporturilor a fost atacat de hackeri

“Gata cu scandalurile, gata cu falsii eroi!” Nu-i asa ca ne-am saturat?!? Te-ai saturat de tot ce se intampla in sport, poate si in alte domenii? M-am saturat si eu ( :) nu prea am timp de asa ceva, dar m-am saturat sa tot aud vorbindu-se numai despre spagi, arbitri, coruptie, Mircea Sandu, FRF si alte asemenea chestiuni…). Deci mesajul se “lipeste” undeva. Vine in intampinarea celor care il recepteaza; creeaza aderenta. Este timpul sa schimbam ceva?? Este, normal!! A fost dintotdeauna si tot asa o sa fie si de-acum incolo. :)

Cu ce ramane vizitatorul site-ului GSP??  Exact cu aceste mesaje: “este principala sursa de informare a microbistilor romani”, “Noua ne pasa de sport. Poate prea mul!”, “Gata cu scandalurile!”, “E timpul sa schimbam ceva!”. Cine castiga?? Evident GSP-ul si intregul trust media. Intai de toate, vestea o sa circule pe Internet cu o viteza uimitoare. Apoi, precis o sa se mentioneze la Observator Antena 1 si in celelate programe de stiri ca site-ul GSP a fost atacat de hackeri. Cu putin noroc, si alte posturi de radio si TV vor include stirea in programele lor. Cat valoreaza rolul de victima jucat de GSP pentru cateva zeci de minute? Raspuns: probabil vreun milion de euro sau mai mult – atat cat va valora “publicitatea” facuta pe toate canalele media. Ora este foarte bine aleasa; cine se pricepe putin la e-marketing stie ca se inregistreaza varfuri de trafic in ora respectiva. S-a mizat pe faptul ca lumea va da mesaje, sau chiar mass-uri, pe Messenger. Eu, unul, chiar asa am aflat. Si apoi s-a mai mizat pe explozia din blogosfera (lucru care s-a si intamplat).

OK! Cineva acolo gandeste serios PR-ul si Advertising-ul. Parca vad si directorul de marketing frecandu-si mainile. Vor veni banii! :)

E prea “bine facut” totul, prea regizat. Cu scrisori anonime ca in filmele cu killeri. :)

Scrisoarea anonima afisata pe site-ul atacat de hackeri al Gazetei Sporturilor. GSP hacked

Evident, GSP-ul mai are la dispozitie ca poimaine, dupa ce maine va relata pe larg evenimentul (nici nu-l pot numi “incident”), sa scoata la iveala totul; ceva de genul – a fost o campanie Gazeta Sporturilor pentru un sport mai curat. Nu este neaparat ca tocmai redactorii sa fi facut “scrisorile catre Dragomir si Sandu”, sau sa fi “vopsit masinile fotbalistilor”. Pot fi chiar suporteri. Intr-o scena regizata. Vineri se anunta planul! :)

One Response to “Site-ul GSP hackuit – Gazeta Sporturilor se autoflageleaza pentru trafic”

  1. Sedef Says:

    I really enyeojd your reviews and tips for the 550EXR. I WAS really enjoying my camera, until recently. It will no longer turn on correctly. The flash does not pop up all the way and I am instructed to turn off the camera and turn on again. Several attempts and a fresh battery have not produced any better results. I noticed in your video your flash does not pop up. I have searched the net for possible solutions, but have found none. Any thoughts you might have would be greatly appreciated. This camera is too good to be through. Thanks. Debbie

Leave a Reply