Fericire

Ganduri despre fericire 

Hmmm, fusesem provocat de Laurentiu sa scriu despre fericire, ca sa vedem cine iese mai sus la cautari.

Poate ca un motiv mai bun sa scrii despre fericire este insasi faptul ca trebuie sa meditezi la ea, ceea ce poate fi de mare folos ca sa o poti recunoaste (atunci cand te afli pe langa ea), sau ca sa stii ce anume urmaresti. :)

 Fericirea si Piramida lui Maslow

Cred ca lucrul esential ce poate fi spus despre fericire este acela ca este dependenta de gradul de implinire a nevoilor de la toate nivelurile piramidei lui Maslow. Sau nu? Poti fi fericit chiar si atunci cand nu esti “intreg”? Cum stii cand esti fericit si cat de mult trebuie sa dureze aceasta ca sa poti spune ca ai fost cu adevarat fericit? Exista fericire la timpul prezent, sau numai la timpul trecut? Poti sa fii fericit mancand o ciocolata si amintindu-ti ca era o vreme cand erai fericit?…

Intrebarile despre fericire nu cred ca se vor epuiza vreodata. Oamenii au cautat chiar si formula fericirii. De asemenea, au filosofat, au purtat razboaie, au facut filme, au vandut. Toate pe baza fericirii sau pentru a fi fericiti. Un lucru e sigur, cel putin pentru mine: nu exista fericire de unul singur. Si, daca ai nevoie de ceilalti pentru a fi fericit, inseamna ca devine extrem de importanta comunicarea!

Se zice ca 80% din fericirea/neimplinirea noastra se trage din modul in care comunicam cu cei din jur.

Aveti ceva motive de fericire pe care sa le impartasiti? :)

9 Responses to “Fericire”

 1. Octav Says:

  :)
  Concursul a fost castigat! De mine. :)

 2. lav Says:

  eu cred ca poti fi fericit si de unul singur.. :)

 3. Octav Says:

  Pai cum asa? :)

 4. Laur Says:

  Esti cu adevarat fericit doar atunci cand iti gasesti sufletul pereche ;)

 5. lav Says:

  e adevarat – partial. insa daca tu nu esti fericit cu tine insuti si depinzi mereu de altcineva ca sa fii fericit.. nici at cand iti gasesti sufletul pereche nu vei fi cu adevarat fericit :)

 6. Octav Says:

  Cand foloseam sintagma “de unul singur” nu ma refeream neaparat la faptul de a nu avea un suflet pereche. :)
  “De unul singur” inseamna chiar “singur”.
  Viata a devenit foarte complexa si avem mii de fire invizibile intre noi si cei din jurul nostru. Singuri nu am putea fi fericiti; de multe ori se intampla sa nu fim fericiti nici invers… Resursele unui individ singur raman in urma, ca si complexitate, fata de nevoile lui.
  Cred ca ramane importanta comunicarea. Chiar si cu tine insuti/insati.

 7. PwNz Says:

  interesant. dar sunt multe de adaugat. imi place cum ai abordat un subiect sensibil… “hmmm” din start reiese ca nu esti sigur p tine, pe parcurs imi dau seama ca am dreptate. am citit de 2 ori intrebarile tale… pardon articolul. si ce am citit? un subiect kre nu are ca baza dezvoltarea lui prin teoreme si stiinte exacte ci ar trebui expus k o teorie abstracta ( dc zic abstracta pt k ne fiind cva exact… restul e relativ) si citesc atatea intrebari fara nicun rsp concret. cert este k fericirea apare dupa o insiurire de evenimente kre iti denota calitatea omului in relatiile cu ce il inconjoara( ne referim la fiinte si nu neaparat la obiecte). in societatea omul intalneste tot felul de persoane apartinand mai multor cercuri. se poate vorbii despre fericire abia dupa o suma de evenimente cu acelasi caracter iar acel, singur lucru, care te face sa te simti: increzator, stapan, liber, centrul universului, iubit se poate numii fericire.
  sunt o sumedenie de motive de a discuta despre fericire dar fix, exact, cum ai ales tu NU!
  dupa umila mea parere nu ai castigat.

  P.S.: textul a fost redactat in conditii de stres, posibil sa am greseli de ortografie si gramatica

 8. Cosmin Says:

  Eu cred ca fericirea e posibila cel putin in 2..sunt asa de multe lucruri frumoase pe care le porti imparti cu cel de langa tine,mai ales in cazul in care exista cum ai zis si tu comunicare si mai ales intelegere intre noi..fiecare zi poate fi una fericita:) ganditi cu inima si sigur o sa fie fericire;))

 9. Aliexpress Romana Says:

  Salut. Am ajuns pe pagina ta si am remarcat ca
  e foarte valoroasa si are lucruri interesante. Permite-mi sa propun si eu
  despre un magazin pe internet cu lucruri foarte ieftine: Aliexpress Romana.
  Cred ca stiai de el. Bafta.

Leave a Reply