Vreme de tras linie…dupa inca un an, sau dupa trei.

OctavDafinoiu.ro implineste 3 ani

Azi site-ul implineste trei ani. Site-ul meu cam parasit. :(

Anotimpuri au venit si au trecut, dar prea mult timp pe site n-am mai petrecut. Din pacate! Va veni, insa, si etapa in care ma voi dedica si acestui proiect, care imi este unul dintre cele mai dragi si care mi-a adus colaborarea cu cei de la Empower.ro – etapa din viata in care paseam constant in viata unor cititori speciali. Am vazut azi datele de trafic si in dreptul lunii trecute erau 1651 de vizitatori unici, o adevarata performanta daca ma gandesc ca nu am scris decat cateva articole intr-un an. Sper ca fiecare din ei a gasit ceva util si ma simt obligat sa tratez de aici incolo cu multa responsabilitate interactiunea aceasta prin intermediul blog-ului.

Dupa inca un an ma regasesc mai obosit. Proiectele de la job si cursurile de la facultate (la care mai fug din cand in cand de la munca, si la propriu si la figurat), week-end-urile muncite sau prea pline de activitate, toate s-au adunat si par sa se desparta de sensul lor, pentru ca uneori nu-mi doresc decat sa dorm, sau sa stau si sa povestesc alaturi de cineva (iar daca este o anumita persoana, o fiinta cu totul si cu totul speciala, cu atat mai minunat!). Oboseala te schimba si-ti ascunde resurse esentiale.

Realizari in ultimul an

Totusi, daca privesc in urma, au aparut unele din cele mai importante realizari profesionale:
- castiguri pasive; cu un efort nu prea mare, in ultimul an, am o retea de 161 de persoane si un credit de cumparaturi de cca 1800 de lei. Putin poate, dar incurajator. Peste un an, reteaua asta va schimba comertul in America si in lumea intreaga. Nuu pot comunica pe blog despre retea, dar putem vorbi in private.
- www.GoldLink.ro; jumatatea-frate a lui www.ClientOnline.ro este gata. Nu mai trebuie decat uploadul pe server. Affiliate Marketing ca la carte, cum nu prea s-a vazut prin domeniul in care activeaza firma la care lucrez! In plus, cele doua proiecte amintite vor putea sa fie folosite si de alte companii. Nu mai zic de bloggerii dornici sa faca (mai multi) bani pe net.
- proiectul ARCIP – Asigurarea de Raspundere Comerciala pentru Incapacitate de Plata; desi aceasta nu a fost ideea mea, miros o idee geniala de la o posta, asa ca am pus multa pasiune in ea. Pregatirea conferintei de lansare a facut sa ne sara capacele in ultima luna.
- lucrez la o platforma de ERP-CRM si, in acest moment, nu concep cum o afacere poate sa devina serioasa, ori sa ramana serioasa si sa se dezvolte la adevaratul ei potential, in lipsa unei asemenea infrastructuri tehnologice. In plus si se intrevede afacerea proprie pe care o voi aborda in cca 6 luni.
- statistica; noroc cu Facultatea de psihologie! Nu poti cerceta ceva in mod serios, fara statistica. Este esentiala! Cine nu o foloseste in ce face, are sanse foarte mari sa cam bajbaie. A propos de psihologie, daca va ganditi sa studiati, va recomand cu incredere sa atacati Facultatea de stat! Deschide orizontul intr-un mod optim. Evident ca, mai apoi, depinde de fiecare daca, cum si cand va gestiona faptul ca sute si mii de carti asteapta in biblioteca (mai ales in BCU) sa fie descoperite pentru a largi acest orizont si a-i da profunzimea necesara unui specialist, dar sunt profesori seriosi si se poate invata serios.
- stagiul de practica pentru facultate – ma refer la cel din anul I; mi-a adus una dintre cele mai realiste si viabile idei de start-up. chiar se poate!! Iar bariera de intrare financiara este doar 20.000 de euro.

Ce-am invatat

Pe de alta parte, am invatat in ultimul an ca infruntarile cele mai puternice pe care le poate avea un om nu pot fi decat cele care tin de sanatate; sanatatea personala ori a celor dragi. Oricare alte provocari sunt mult mai la indemana de surmontat. Meritati sa aveti grija de voi, astfel incat sa va bucurati de tot ceea ce reusiti! De altfel, continui sa-mi amintesc ceea ce mi-a spus mamaia mea ca raspuns la intrebarea “Ce este mai important in viata?” pe care i-o adresasem cu un an si ceva in urma stiind ca este ultima data cand o vad: Sanatatea. A raspuns scurt si puternic, foarte prompt, la 87 de ani, desi inainte abia putea sa mai vorbeasca. Atata convingere! Tind sa cred ca daca nu esti in regula la capitolul acesta, investesti mult mai putina energie in ceea ce lasi in urma, iar calitatea vietii este mult scazuta. Desi este evident ca exista si multe exceptii, sanatatea este prima premisa pentru a fi fericit. Am tras o sperietura mare prin Martie care s-a dovedit a fi nefondata, insa m-a facut sa inteleg in modul cel mai profund cu putinta ca suntem trecatori si ca avem oportunitatea de a pretui fiecare moment cu cei dragi, cu noi insine, cu lumea in general. Cine reuseste sa foloseasca oportunitatea aceasta este cu adevarat bogat. Apoi am fost martor la lupta incrancenata a unui prieten de a-si salva fratele, respectiv a unei vecine de a-si salva mama. Sfarsitul le lasa un mare gol si o gramada de amintiri; dupa, viata nu mai este la fel. Apoi am fost martor cum, dintr-o data, viata unui om se poate schimba ca urmare a unei bombe cu ceas din creierul lui; un prieten bun a devenit altcineva drept urmare a unei malformatii la nivelul creierului si reactiei la anumite substante, iar totul s-a schimbat intr-o existenta dramatica. In fiecare dimineata, cand va treziti, sau cand pasiti afara, nu uitati sa inspirati adanc si sa multumiti pentru tot ce aveti!!

Ce-am vazut

Am reusit si sa fug cu prietenii din Bucuresti in cateva week-end-uri. Am vizitat: Predealul, Poiana Brasov, Brasovul, Sibiul (- sa nu ratati sa stati la Rasinari la Pensiunea Phoenix! Doamna Mioara este de-a dreptul o gazda deosebita! Chiar am sa scriu intr-o zi despre dansa si despre pensiunea dansei.) si Sighisoara.

Multa bafta tuturor! Si …La multi ani, Romani, la multi ani, Romania!

Written in the stars – Tinie Tempah

One Response to “Vreme de tras linie…dupa inca un an, sau dupa trei.”

  1. Madera county sheriff Says:

    Madera county sheriff…

    Octav Dafinoiu – Communication and intelligence in action!…

Leave a Reply