Politica blogului

Punctul de plecare al acestei pagini este faptul ca un blog constituie un loc public. Aceasta implica, in mod firesc, niste conditii.

I. Pozitia personala/ etica in blogging

 1. Este evident ca fiecare persoana are un anume mod de a privi lucrurile. Nu pot sa promit ca voi fi obiectiv in (tot) ceea ce voi scrie dar pot sa promit ca voi fi onest. Iubesc adevarul mai mult decat ma tem de durere.
 2. Permanent voi cauta sa postez articole/comentarii de o cat mai buna calitate, incluzand aici si scrierea corecta. Astept asta si din partea vizitatorilor care doresc sa posteze comentarii pe acest blog. Personal, voi cauta permanent sa-mi corectez cu promptitudine eventualele erori ori omisiuni.
 3. Nu pot sa spun ori sa promit ca nu am fost, ca nu sunt si ca nu voi fi indus in eroare vreodata de cineva – desi caut sa ma raportez permanent la principii valide si nu la persoane ori la impulsuri de moment – de aceea, pe cat posibil, o sa ma reduc in discutii la produsele judecatii proprii, la rezultatele experientei proprii si la fapte/evenimente verificate sau verificabile.
 4. Nu voi sterge nici un articol postat (a se face diferenta intre articol – pe de o parte, pentru care mai folosesc si termenul de postare – si comentarii – pe de alta parte! Articolele le voi posta eu, comentariile le vor posta vizitatorii). Voi mentine postarile initiale folosind notatii pentru a indica eventualele modificari.
 5. Pe cat posibil, acolo unde este cazul, voi face link-uri direct catre materialul original/sursa. Aceasta doar dupa ce am citit cu atentie si am aprofundat materialul respectiv. Astept acelasi lucru si de la vizitatori pentru situatii asemanatoare.
 6. Chestiunile care tin de viata personala si cele confidentiale vor ramane asa. Prin aceasta inteleg si trebuie sa intelegeti si dvs:
  • ca nu voi face publice problemele discutate in mod privat cu dvs.
  • ca atunci cand doriti sa discutati ceva personal nu trebuie sa comunicati cu mine prin postarea de comentarii pe blog ci prin e-mail la adresa octav@octavdafinoiu.ro, telefonic sau fata in fata.
   Voi incerca sa raspund cat mai prompt cu putinta la comentarii si la e-mail-uri, cand este cazul.
  • Eventualele date personale la care am acces prin derularea discutiilor pe blog sau in afara lui raman confidentiale si nu vor fi transmise tertilor.
 7. Nimeni nu-mi impune ce sa scriu, cand sa scriu, despre ce/ despre cine sa scriu, ori sa postez vreun continut anume! De asemenea, nimeni nu ma plateste sa scriu ceva anume (de bine despre el ori despre cineva anume, ori de rau despre altcineva)! Daca postez ceva, este exact ceea ce cred eu cu privire la un eveniment, o conceptie, o situatie, o persoana, o companie, un produs, un serviciu, o cauza, o strategie, o metoda etc. Aceasta nu exclude insa posibilitatea ca un produs/serviciu sa-mi fi fost pus la dispozitie pentru a-mi exprima parerea (ceea ce – repet – nu ma obliga la absolut nimic fata de persoana/institutia/compania respectiva nici chiar la a folosi produsul/serviciul sau la a scrie despre).
 8. Nu fac parte din consilii directoare, consilii consultative ori consilii de administratie ale vreunor institutii, companii, asociatii ori organizatii non-profit. Cand si daca voi face parte le voi nominaliza aici – in masura in care aceasta nu contravine regulilor lor interne.
 9. De asemenea, acesta nu este un blog de angajat. Este locul in care imi expun parerile si rezultatele activitatii in directiile de interes si – totodata – platforma pe care port discutii cu alti pasionati ai domeniilor respective, constient fiind de avantajele interactivitatii si sinergiei.
 10. Nu fac (si nu cred ca voi face parte in viitorul apropiat) din vreun partid si nu sunt adeptul vreunei doctrine politice anume.

II. Limitari de responsabilitate

 1. Conceptiile si opiniile postate pe acest blog sunt personale. Nu-mi asum raspunderea pentru eventuale prejudicii de orice fel cauzate de aplicarea “de-a gata” a unor paradigme, solutii, sfaturi, strategii, metode (prezentate pe blog) la problemele cu care va confruntati.
 2. De asemenea, nu-mi pot asuma sub nici o forma raspunderea pentru eventualele prejudicii cauzate de aplicarea paradigmelor, solutiilor, sfaturilor, strategiilor si metodelor exprimate de diverse persoane prin intermediul comentariilor postate pe blog.
 3. Folosirea informatiilor si a materialelor incluse pe site nu face obiectul niciunei garantii exprese ori implicite, de orice fel ar fi aceasta. Ramanand in continuare pe acest site va exprimati expres acordul ca folositi site-ul, informatiile si continuturile exprimate/expuse aici doar pe riscul dumneavoastra.
 4. Pentru situatiile in care doriti un serviciu adaptat din partea mea este recomandabila incheierea unui contract de consultanta, fiecare caz avand particularitati diferite.
 5. Responsabilitatea pentru continuturi apartine autorilor, atat in ce priveste opiniile expuse in comentarii cat si pentru eventualele continuturi audio-video folosite de acestia. Este de datoria autorilor sa respecte confidentialitatea informatiilor – daca si unde este cazul – si drepturile de proprietate intelectuala. Asadar, scrieti despre ceea ce stiti si nu spuneti secrete pe blog!
 6. Contribuind la acest blog sunteti de acord ca trebuie sa evaluati si sa suportati eventualele consecinte si riscuri asociate faptului ca faceti public un anume continut. De asemenea, contribuind la acest blog sunteti de accord cu conditiile privind drepturile de autor de pe site.
 7. Cei care cu buna stiinta au postat materiale pe blog cu intentia de a induce in eroare si de a cauza prejudicii autorului ori altor persoane fizice ori juridice pot fi trasi la raspundere de catre partile vatamate.
 8. Cand urmati legaturile de pe blog pe alte site-uri intelegeti si sunteti de accord cu faptul ca ajungeti pe site-uri cu alti termeni si conditii de folosire decat prezentul blog, precum si cu alte politici privind continutul, securitatea, proprietatea intelectuala, sponsorizarile etc. Ca atare www.octavdafinoiu.ro nu va poate autoriza in nici un fel actiuni cu privire la copierea si folosirea materialelor respective, nu poate garanta verificabilitatea, relevanta, caracterul complet si acuratetea materialelor respective si – totodata – www.octavdafinoiu.ro nu va poate oferi nici un fel de garantie, de orice fel ar fi ea, cu privire site-urile respective si la continutul inclus acolo ori cu privire la utilitatea ori rezultatele folosirii de catre Dvs. a materialelor si informatiilor respective.

III. Comunicarea pe blog

 1. Nu sunt acceptate spam-urile si publicitatea la produse, servicii etc. si nici hyperlink-urile catre materiale care nu se refera in mod direct la subiectul discutiei.
 2. Comentariile trebuie sa refere strict la subiectele de discutie atinse. Adaugarea de comentarii cu privire la un articol postat se poate face numai in termen de 2 saptamani de la data postarii articolului initial. Pentru devoltari ulterioare ale discutiilor exista fie e-mail-ul, fie colaborarea in cadrul unor proiecte.
 3. Comunicarea trebuie sa se realizeze pe un ton respectuos fata de partenerii de dialog ori fata de persoanele/companiile vizate. Integritatea, seriozitatea si modul civilizat de a fi sunt la mare rang pe acest blog! Nu sunt permise aducerea de injurii, cuvintele obscene, amenintarile, continuturile ilegale ori acelea care aduc atingere vietii private a persoanelor, insultele, comentariile rasiste si altele asemenea.
 4. Eventualele dezacorduri trebuie exprimate pe un ton civilizat. Demersul la care suntem parte vizeaza dezvoltarea in anumite directii si nicidecum generarea si alimentarea unor polemici. Este acceptat criticismul constructiv.
 5. Toate opiniile exprimate in comentariile postate sunt expresia capacitatilor autorilor lor si nu vor fi considerate sub nici o forma reprezentative pentru autorul acestui blog.

IV. Monitorizarea activitatii si a continuturilor

Imi asum dreptul de a monitoriza activitatea si continutul pe blog. Orice continut care incalca aceste reguli poate fi sters de pe blog, uneori fara explicatie.

V. Avertisment

Nu este permisa folosirea numelui “Octav Dafinoiu” (ori a numelor proiectelor pe care le dezvolt si ale marcilor asociate) pentru a promova proiecte, produse, servicii, opinii, cauze, candidati politici etc. sau in orice alt scop, fara permisiunea mea expresa in acest sens!